Мед Атлант

Іран підтвердив, що український літак збили двома ракетами з російського ЗРК

Літак авіакомпанії «Міжнародні авіалінії» зазнав аварії в Ірані після того, як у нього потрапили дві ракети малої дальності класу «земля-повітря», випущені з зенітного ракетного комплексу «Тор-М1», які виробляють у Росії.

Про це йдеться у другому попередньому звіті про авіакатастрофу, який опублікувала Організація цивільної авіації Ірану, пише Радіо Сводоба з почиланням на Bloomberg.

У звіті також зазначено, що український літак вилетів з аеропорту о 6:12 ранку за місцевим часом і втратив зв’язок з диспетчерами на висоті 2470 метрів. О 6:15 він зник з другорядного радара спостереження, а о 6:18 — з основного.

Також зазначено, що літак вперше стикнувся з землею у громадському парку, а потім розвалився на частини, рухаючись через футбольне поле, прилеглі сільськогосподарські угіддя й сади.

Крім того у звіті заявили, що Іран не може самотужки розшифрувати чорні ящики зі збитого літака, а Франція і США відмовилися надати Ірану устаткування для розшифровки.

Нагадаємо, літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран – Київ авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” (МАУ) розбився в Ірані вранці 8 січня. У літаку було 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі 176 осіб загинули.

Серед загиблих були громадяни 7 країн: з Ірану 82; з Канади 63; зі Швеції 10; з Афганістану 4; зі ФРН 3, із Великої Британії 3, з України 11 громадян (2 пасажири й 9 членів екіпажу). Пізніше Канада уточнила, що на борту перебувало 57 її громадян. В авіакатастрофі загинула франківка Марія Микитюк. 

У суботу вранці Іран офіційно визнав, що помилково збив ракетою літак МАУ.

19 січня із загиблими попрощалися в Києві. А учора в Івано-Франківську – з бортпровідницею Марією Микитюк.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...