Мед Атлант

У Франківському драмтеатрі поставлять “Царя Едіпа”

У Франківському драмтеатрі розпочалася робота над новою постановкою.

Про це повідомили на сторінці Франківського драмтеатру у фейсбук. Український режисер Андрій Приходько приступив до роботи над трагедією Софокла 429 р. до н.е. “Цар Едіп”, яку 1894 року блискуче переклав Іван Франко.

Пісенну режисуру цієї масштабної роботи створить неперевершена Мар’яна Садовська – співачка, актриса, композиторка, фольклористка, яка нині мешкає у Кельні.

У постановці задіяна вся трупа театру, головні ролі виконують заслужені артисти України Олексій Гнатковський, Роман Луцький та Юрій Хвостенко.

“Цар Едіп” — одна з семи трагедій афінського поета і драматурга Софокла про трагічну долю царя Фів Едіпа, сина Лая й Іокасти, який у спробі уникнути похмурого пророцтва здійснив його, ненавмисно вбивши свого батька і одружившись на матері, а свої дні закінчив сліпим жебраком і вигнанцем.

Трагедія посідає важливе місце у розвитку європейського, а зокрема українського театрального процесу. На українських теренах трагедія стала темою для діалогу між європейськими культурами. Через вистави режисери намагалися самоідентифікуватися в європейському театрі ХХ ст.

Перша постановка Софокла в Україні українською мовою належить Лесеві Курбасу, йдеться про виставу «Цар Едіп» 1918 року в перекладі Івана Франка.

Фото взяті зі сторінки драмтеатру. 

Читайте також: Вистава-спогад “Фелікс Австрія” перенесе глядачів у Станіславів ХХ ст. ВІДЕО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...