Мед Атлант

Затримали чоловіка, який підозрюється у підпалі будинку з сім`єю у Ворохті

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження і встановлюють всі обставини пожежі, яка трапилася у Ворохті, внаслідок якої постраждали двоє дітей та двоє дорослих. Підозрюваного поліцейські затримали.

3 лютого о 22:40 до яремчанських поліцейських поступило повідомлення про пожежу у смт. Ворохта. Попередньо очевидці розповіли, що горить двоповерховий дерев`яний будинок.

Поліцейські одразу виїхали у Ворохту і в ході огляду місця події встановили, що загорання виникло у коридорі другого поверху двоповерхового дерев’яного житлового будинку на шість квартир. Через пожежу знищено другий поверх і пошкоджено перший.

У вогні отримали тілесні ушкодження у вигляді опіків на різних ділянках тіла шестимісячне немовля, трирічна дівчинка і їх 35-річна мама. Постраждав і 41-річний чоловік, який допомагав мамі з дітьми вибратися з помешкання. Їх госпіталізовано і наразі потерпілі у медзакладі.

З’ясовано, що до виникнення пожежі причетний 28-річний мешканець Ворохти, який є колишнім співмешканцем 35-річної потерпілої. На нього вказала й сама потерпіла, адже у чоловіка з нею були неприязні відносини. Більше того, 9 січня 2020 року в ході конфлікту мешканець Ворохти спричинив тілесні ушкодження колишній співмешканці. 3 лютого слідчі спрямували це кримінальне провадження до суду.

В ході опитування чоловік зізнався поліцейським, що підпалив будинок. Його затримано у порядку ст. 208 КПК України.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 ККУ. Йдеться про умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, яке заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки.

Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від трьох до десяти років.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...