Мед Атлант

“Івано-Франківськгаз” пояснив, чому за доставку газу слід платити тим, хто прокладав труби за свій кошт

Чому за розподіл газу слід платити тим, хто прокладав труби за власний кошт, пояснили в Івано-Франківськгазі”.

Часто люди думають, що газ в оселі залежить лише від наявності труб під землею та на фасадах їхніх будинків. Насправді все значно складніше. Щоб людина відкрила перемикач плити і у конфорках був газ, газовики щодня проводять комплекс робіт, – йдеться у повідомленні.

Видобутий чи імпортований газ потрапляє до магістрального газопроводу. Це велика труба, якою газ транспортується під високим тиском. Напряму від магістральної труби газ не можна подати в помешкання чи навіть на промисловий об’єкт. Це небезпечно. Тому до будинків газ доставляється розподільними мережами, в яких тиск понижується, пояснюють газовики.

Понижають та підтримують стабільний тиск газу в мережах, запобігають його стрибкам шафові газорегуляторні пункти (ШРП). Це ті жовті скриньки з написом «Вогненебезпечно. Газ», які прикарпатці бачать мало не щодня на вулицях. Таку ж функцію виконують газорегуляторні пункти (ГРП). Це вже сірі цегляні приміщення. І такого обладнання, від якого залежить безперебійне та безаварійне газопостачання дуже багато, яке потрібно щоденно обслуговувати, ремонтувати та міняти.

За підтримання тиску та обслуговування газорозподільної мережі в належному стані, забезпечення роботи екстреної служби відповідає «Івано-Франківськгаз».

Читайте також: У НКРЕКП пояснили, звідки взялася друга платіжка за газ.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...