Мед Атлант

Бюджет участі – 2020: яких новинок слід чекати франківцям

У місті стартує “Бюджет участі – 2020”. Прийом заявок розпочинається з 17 лютого та триватиме два тижні – до 28 лютого включно.

Прийматимуть заявки, як і минулого року, у відділі звернень Івано-Франківської міської ради (вул. Грушевського 21, І поверх). Також їх можна відправляти на електронну пошту [email protected].

Цьогоріч на реалізацію проєктів франківців виділили 15 млн. грн. На категорію ремонт доріг припало 10 млн. Тож можна подавати проєкти про маленькі дороги або міжбудинкові проїзди, площа яких не перевищує 1200 метрів квадратних.

5 млн. поділять між “освітніми” та “іншими” проєктами. Тут будуть і великі ( до 300 тис.), і малі (до 100 тис.), як і минулоріч.

Цього року чотири рази відбуватиметься школа Бюджету участі. А голосуватимуть за проєкти з 10 до 27 березня. До слова, врахують голоси мешканців сіл, що приєдналися до ОТГ.

Цікаво, що й учні можуть взяти участь у Бюджеті участі. Їхні проєкти оцінюватимуть окремо. Усе буде, як у дорослих.

Бюджет участі для того і є, що подають 20 чи 30 ідей. Люди голосують, а хто набрав найбільше голосів, їхні ідеї реалізовуються. 7 чи 8 проєктів відберуть самі мешканці, – зауважив міський голова Руслан Марцінків.

Детальніше про авторів на слайдах:

Що робити, аби податися на бюджет участі?

Ось покрокова інструкція: придумай ідею, завантаж заявку і заповни її, збери підписи однодумців, подай заявку, отримай найбільшу кількість голосів. Завантажити заявку можна на сайті bu.mvk.if.ua.

Голосувати за проєкти можна буде в ЦНАПах.

Нагадаємо, програма “Бюджет участі” діє у місті з 2016 року. Її мета – це реалізовувати ідеї, які дозволять зробити Івано-Франківськ кращим. Для того, щоб отримати гроші на втілення задуму, досить заповнити заявку та зібрати однодумців, які проголосують за неї. Детальніше про програму можна дізнатися на сайті (http://bu.mvk.if.ua/) та у ФБ (Бюджет участі ІФ).

Читайте також: Резонансний бюджет участі: за проекти проголосували понад 40 тисяч франківців.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...