Мед Атлант

На Бельведерській за додатковий вхід у підвал заплатили 10 тис. грн штрафу

Управлінням з питань державного архітектурно-будівельного контролю міськвиконкому було проведено позапланову перевірку дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності на вулиці Бельведерській, 16.

У грудні 2019 року під час проведення позапланової перевірки встановлено, що влаштування додаткового входу зі сторони вулиці Бельведерської у нежитлове приміщення підвального поверху житлового будинку №16 на вулиці Бульведерській без права на виконання будівельних робіт та не відведена належним чином земельна ділянка, чим порушено пункт 1 частини першої статті 34 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», інформують у Управлінні з питань державного архітектурно-будівельного контролю.

“В 2012 році дозвіл на виконання будівельних робіт видано Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю в Івано-Франківській області. В 2017 році будинок зданий в експлуатацію декларативним методом – шляхом заповнення замовником декларації про готовність об’єкта до експлуатації, однією з вимог для реєстрації декларації є заповнення інформації про виданий технічний паспорт за результатами технічної інвентаризації. Під час перевірки, у вказаному технічному паспорті виявлено додатковий вхід зі сторони вулиці Бельведерської. Представники управління ДАБК міськвиконкому виходили на перевірку декілька разів, в середину їх ніхто не допустив. Управлінням  відправлено запити в Управління державної архітектурно-будівельної інспекції області, про надання документу про початок виконання робіт, до інженера з технічної інвентаризації, про надання технічного паспорта, до архітектора – за проєкт”, – розповів начальник управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю Олег Семків.

За результатами перевірки складено акт, протокол про правопорушення у сфері містобудівної діяльності, протокол про адміністративне правопорушення та притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 96 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено штрафні санкції на суму 10 тисяч 200 гривень.

Допоки тривала перевірка документації, невідомі особи по-своєму вирішили наявний конфлікт та залили кількома кубами бетону вхід у нежитлове приміщення підвального поверху житлового будинку №16 на вулиці Бульведерській.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...