Мед Атлант

Вчителям платитимуть надбавки, – МОН

Уряд спрямував додатково 2,2 млрд гривень для виплати заробітних плат вчителям. Так, виплата коштів педагогам вперше буде здійснюватися із розрахунку реальної кількості учнів, а не за торішніми даними.

Це рішення  було прийняте  12 лютого на засіданні Кабміну, повідомляє пресслужба МОН.

Зараз ми вперше за 4 роки при розрахунку кількості коштів на зарплати вчителів врахували дані не минулого, а цього навчального року. Оскільки у формулу, за якою розраховується заробітна плата, закладається показник наповнюваності класу, ці дані суттєво впливають на формування бюджету. Гроші, які ми зараз “докинули” на місця, не вплинуть на ставку чи обов’язкові виплати. Однак вони дозволять місцевій владі платити повну надбавку за престижність та премії”, – зазначила Міністерка освіти і науки Ганна Новосад.

Ганна Новосад.

Завдяки цим коштам:

  • бюджети міст обласного значення збільшаться на 933,6 млн
  • районні бюджети збільшаться на 588,4 млн
  • бюджети об’єднаних територіальних громад збільшаться на 712,3 млн

Хочу підкреслити, що це рішення ніяк не вплине на вчителів, яким міська влада й до цього виплачувала усі надбавки та премії. До таких міст, наприклад, належить Київ. Разом з тим, ми маємо намір змінити підхід до виплати зарплати вчителям, збільшивши базову ставку. Я переконана, що це зробить професію вчителя більш захищеною і створить запобіжники для місцевої влади, яка часто маніпулює надбавками серед працівників-бюджетників, – додала Міністр.

Як раніше інформувало МІСТО, у франківських вчителів планували забрати 10 % надбавки за престижність. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...