Мед Атлант

Літак з евакуйованими з Китаю українцями сів у Харкові

Літак з евакуйованими з Китаю громадянами України та інших держав, який вилетів з міжнародного аеропорту “Бориспіль” після дозаправлення, приземлився на летовищі Харкова.

Про це свідчить інформація на сайті flightradar, зокрема зазначається, що літак приземлився в Харкові об 11:50, пише “Укрінформ”.

До цього літак у “Борисполі”заправляли пальним люди у спеціальних захисних костюмах.

За даними місцевих журналістів, до літака подали трап. Біля борту ходять люди в білій формі, пише УП.

Співвласник SkyUp Олександр Альба повідомляє, що літак його авіакомпанії, який здійснював евакуацію, пройде спеціальну санітарну обробку: дезінфікуватимуть салон, кабіну пілотів, багажний відсік, техніки замінять фільтри системи кондиціонування, щоб повністю виключити можливість зараження. Також буде дезінфіковано місце стоянки і трап.

 Я надзвичайно вдячний і пишаюся нашою командою. Адже вони, ризикуючи власним здоров’ям, зголосилися допомогти повернути наших співгромадян до України. Людяність, відданість своїй справі, готовність до самопожертви – ось що нас об’єднує та дозволяє долати будь-які виклики”.

20 лютого в Україну прибув літак із українцями та іноземцями, яких Україна вивозить із КНР за домовленістю з їхніми державами. На борту перебувають, зокрема, громадяни Норвегії, Ізраїлю, Білорусі, Іспанії, Чорногорії, Аргентини, Домініканської Республіки, Еквадору, Коста-Рики, Панами та інших країн.

Як раніше повідомляли у МВС, евакуйовані з Китаю громадяни України та інших держав будуть поміщені на карантин у медичному центрі Нацгвардії “Нові Санжари” у Полтавській області.

У МВС наголошують, що всі протиправні спроби перешкоджання розміщенню евакуйованих на цьому об’єкті або порушення режиму їхньої обсервації будуть припинені Нацполіцією та Нацгвардією відповідно до вимог закону та рішення урядового штабу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...