Мед Атлант

На Рожнятівщині чоловік підібрав нетверезого попутника, а той викинув його з авто і втік

Нещодавно на Рожнятівщині відбувся суд над чоловіком, що п’яним викинув водія з машини і втік.

Як йдеться у матеріалах справи, 25 листопада 2019 року потерпілий їхав по автодорозі сполученням «Долина – Грабів» на «Volkswagen Т4 у напрямку с. Грабів Рожнятівського району. У селі Мала Тур`я Долинського району він підібрав обвинуваченого, щ обув нетверезим.

Фото з місця аварії.

У автомобілі обвинувачений почав нетактовно поводитися, на зауваження потерпілого не реагував, а тому приблизно о 17 годині, водій неподалік хутора Крива Грабівська Рожнятівського району зупинив автомобіль на правому узбіччі дороги, для того щоб висадити обвинуваченого.

Пасажир не ходів виходити з автомобіля, водій вийшов з машини. У цей час обвинувачений пересів на водійське сидіння, запустив двигун автомобіля і поїхав.

Обвинувачений приїхав 1 км, не справився з керуванням та з`їхав у кювет. Машина пошкодилася.

26 лютого 2020 року між потерпілим та обвинуваченим була укладена угода про примирення.

У судовому засіданні обвинувачений підтримав угоду про примирення. При цьому пояснив, що укладення угоди є цілком добровільним. Крім того, він розуміє необхідність відшкодування процесуальних витрат, не вживатиме алкогольні напої тай взагалі стане на шлях виправлення. Кошти потерпілому відшкодував.

Потерпілий угоду про примирення також підтримав. Він вважає, що призначення обвинуваченому визначеного в угоді покарання буде стимулювати його стати на шлях перевиховання. Йому відомо, що обвинувачений влаштувався на роботу, не вживає алкоголь.

Також обвинувачений у вчиненому щиро розкаявся та сприяв органам досудового розслідування у розкритті злочину.

Суд визнав чоловіка винним.

Відповідно до ст. 75 КК України звільнити обвинуваченого  від призначеного судом покарання з випробуванням з іспитовим строком на один рік, якщо він протягом визначеного іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки, – йдеться у вироку.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...