Мед Атлант

Нардепи “СН” підписали звернення проти “консультативної ради” з ОРДЛО: п’ятеро з Прикарпаття

Частина народних депутатів фракції “Слуги народу” звернулась до президента Володимира Зеленського з проханням не допустити створення “консультативної ради” у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську.

Про це йдеться у відкритому зверненні, яке підтримало 56 народних депутатів “Слуги народу”(список доповнюється).

З них п’ятеро депутатів з Прикарпаття: Андрійович Зіновій, Матусевич Олександр, Прощук Едуард, Тимофійчук Володимир, Фріс Ігор.

Нардепи зазначили, що тривогу викликає той факт, що до утворюваної Консультативної ради увійдуть на рівних правах представники України та окремих районів Донецької та Луганської областей України, як сторони консультацій.

У зв’язку з цим вважаємо за доцільне заявити, що згідно з положеннями Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях» № 2268 від 2018 року Російська Федерація здійснює тимчасову окупацію територій в Донецькій та Луганській областях, – йдеться у зверненні.

Парламентарі повідомляють, що таке положення про “консультативну раду” закладає основу для того, щоб поставити під сумнів закріплену в законодавстві України позицію нашої держави про те, що на сході України відбувається збройна агресія з боку Російської Федерації, яка тимчасово окупувала Автономну Республіку Крим, місто Севастополь та території в Донецькій та Луганській областях.

Крім того, такий підхід може поставити під сумнів продовження санкцій наших західних партнерів, він жодним чином не вирішує безпекову складову конфлікту на Донбасі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...