Мед Атлант

“Укрпошта” змінює умови роботи через карантин: як все працюватиме

На час карантину через новий коронавірус COVID-19 “Укрпошта” частково змінює умови доставки, вручення та безкоштовно зберігатиме у відділеннях реєстровані поштові відправлення, йдеться у повідомленні компанії.

В компанії пояснюють, що це дасть змогу обмежити контакти клієнтів з працівниками відділень і максимально убезпечити усіх від можливості зараження вірусною інфекцією, пише “ТСН“.

Згідно з розпорядженням, від 12 березня до 3 квітня включно “Укрпошта” частково змінює умови доставки, вручення та зберігання реєстрованих поштових відправлень “Укрпошта Експрес”, “Укрпошта Стандарт” та “Укрпошта SmartBox”.

Відтепер рекомендовані поштові відправлення (крім листів з позначкою “Судова повістка”) необхідно вкладати до поштових та абонентських скриньок адресатів. У аркуші ф. 8 обов’язково зазначити дату та написати “Вкладено у поштову скриньку”.

Якщо абонентська скринька адресата несправна, варто поінформувати адресатів про надходження рекомендованих листів повідомленнями або через мережу інтернет, або через засоби зв’язку – домашні чи мобільні телефони.

Також рекомендовані листи з позначкою “Судова повістка” доставлятимуть відповідно до вимог Правил надання послуг поштового зв’язку.

Окрім того, від 17 березня і до закінчення карантину в усіх об’єктах поштового зв’язку плата за зберігання реєстрованих поштових відправлень, зокрема “Укрпошта Експрес”, “Укрпошта Стандарт” та “Укрпошта SmartBox” не стягується.

Також безкоштовним буде зберігання вхідних (імпортних) відправлень з-за кордону.

Головне фото – ілюстративне

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...