Мед Атлант

У Коломиї штрафуватимуть порушників карантину. ВІДЕО

У Коломиї штрафуватимуть власників торгових точок, де не дотримуються карантину.

Спеціальна робоча група вже здійснила 230 обстежень, інформує “НТК”. Поки порушників лише попереджають.

У міській раді кажуть, з 19 березня розпочнуть штрафувати власників підприємств.

Заходимо у всі магазини, які працюють. Мають право працювати крамниці, які торгують продовольчою групою товарів, аптеки, заправні станції. Дозволена поки що робота м’ясного павільйону, а також крамниць, які здійснюють торгівлю засобами зв’язку та гігєни, – зазначив заступник міського голови Коломиї Володимир Бойцан.

Детальніше в сюжеті:

Нанадаємо, Кодекс про адміністративні правопорушення парламент доповнив положенням, яке передбачає відповідальність за порушення правил карантину та санітарно-гігієнічних норм. За такі дії для громадян передбачається штраф 17 тис. до 34 тис. гривень, а для посадових осіб – від 34 тис. до 170 тис. гривень.

Крім того, Рада у Кримінальному кодексі передбачила посилення відповідальності за порушення санітарних правил і норм, якщо таке порушення спричинило поширення захворювання.

Штраф за такі дії вирішили збільшити з 1700 гривень до 17 до 51 тис. гривень. Крім того, як і раніше, ця стаття передбачає також покарання на строк до 6 місяців, обмеження волі до 3 років або позбавлення волі на строк до 3 років.

Читайте також: У Франківську каратимуть за порушення карантину.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...