Мед Атлант

Скільки нафти потрапило у річку на Надвірнянщині, досі невідомо

Внаслідок крадіжки частини нафтопроводу 25 лютого відбувся вилив нафти в урочищі Постоята Надвірнянського району. Вона забруднила навколишні ґрунти та воду.

Інспектори Державної екологічної інспекції Карпатського краю відібрали зразки матеріалів і провели лабораторні дослідження. Якщо стан ґрунтів оцінили і надіслали припис нафтогазовидобувному управлінню “Надвірнанафтогаз” з вимогою ліквідувати наслідки аварії до п’ятого березня, то з водою поки – не все чітко, інформує Суспільне.

При огляді було видно, що нафта йде по воді, що вона потрапила у Бистрицю, але на цей час Держекоінспекція не має інформації про обсяги її витоку. Нам пообіцяли надати цю інформацію, щоб ми провели розрахунок забруднення води”, – каже начальник відділу екологічного контролю земельних ресурсів, надр, поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами Державної екологічної інспекції Карпатського краю Олег Кульбанський.

Матеріали попередньої перевірки Держекоінспекція передала правоохоронним органам. Чи рекультивували ґрунти у зоні аварії, як вимагали у приписі, перевірять наступного тижня, бо завадив карантин.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...