Мед Атлант

В Івано-Франківську посилюють обмеження під час карантину: що це означає

В Івано-Франківську посилюють обмеження під час карантину.

Рішення розглянули на комісії з надзвичайних ситуацій.

Ми повинні прийняти більш радикальні заходи. Тенденція погана – 15 людей перебувають з підозрою на коронавірус. Тому ми повинні вжити жорсткіші заходи. Багато мешканців перебувають на вулиці. Хочу нагадати, що сьогодні ми маємо достатньо велику загрозу, – зауважив мер.

Марцінків звернувся до уряду та президента розглянути можливість ввести в країні надзвичайний стан. З його слів, в області сьогодні введуть надзвичайну ситуацію.

Керівникам, орендарям, власника ринків слід забезпечити окремо вхід та вихід на територію ринку.  Одночасно на території мають перебувати не більше 10 осіб. Мер зауважив, міська влада не має повноважень заборонити ринки, хоча таке рішення в умовах надзвичайного стану цілком можливе.

Підприємцям, що здійснюють роздрібну торгівлю засобами гігієни, продуктами, пальним, ліками слід забезпечити перебування у приміщенні не більше 10 осіб.  Також слід дотримуватися дистанції у чергах – 2 м.

Згідно з рішенням комісії, ритуальна служба виділить окреме місце для поховання осіб з коронавірусом.

Мер зауважив, патрулів на вулиці недостатньо. За словами мера, їх має бути більше.

“Жінка, що померла, мала багато контактів. Мешканці, що повернулися, з-за кордону, самоізолюйтеся. Єдиний метод боротьби- обсервація і дотримання дистанції”, – сказав мер.

Ще одне питання, яке слід вирішити, – забезпечити костюмами бригади,  які проводять дезінфекцію.

З 19 березня громадський транспорт у Франківську не їздить. “Електроавтотранс” довозить медиків до роботи.

Як зазначила Марія Бойко, начальниця управління охорони здоров’я, вагітних жінок з гострою респіраторною інфекцією будуть госпіталізувати в обласний пологовий. Вона також зауважила, що кількість хворих на пневмонію не зростає.

Михайло Смушак, директор департаменту комунальної, житлової політики та благоустрою повідомив, що надзвичайних ситуацій у місті немає. Уся планова робота призупинена. Комунальники проводять дезінфекцію. Наразі не вистачає захисних костюмів, однак їх шукають.

Нагадаємо, вчора підтвердили перший випадок інфікування коронавірусом у Франківську. Жінці було 56 років.

В Україні 26 випадків зараження хворобою. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...