Мед Атлант

Шмигаль розказав, коли почнуть знімати карантинні обмеження

Уряд затвердив список додаткових обмежень під час карантину. Рішення КМУ найближчим часом буде офіційно опубліковане, повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Ці заходи можуть бути незручними, але це необхідно для вашої безпеки. Ми не зупиняли і не будемо зупиняти товарообіг, промислові підприємства і критичну інфраструктуру. Все це працює і буде працювати надалі”, – зауважив Шмигаль. 

Якщо зафіксують динаміку зниження захворюваності, то в кінці квітня карантинні заходи послаблять. На роботу підуть люди працездатного віку, паралельно частково буде відновлюватися рух громадського транспорту. А з початку травня, каже Шмигаль, почнуть рестарт економіки. Але це не означатиме послаблення карантинних заходів.

Оскільки загроза поширення хвороби за три тижні нікуди не зникне, обмеження на прогулянки, масові зібрання та інші розваги будуть все одно діяти.

Всі без виключення будуть зобов’язані носити маски та дотримуватись карантину. Для старших людей, студентів та школярів карантин буде продовжений, – сказав Шмигаль.

Шмигаль наголосив, що уряд намагається утримати баланс між карантинними заходами та збереженням економіки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...