Мед Атлант

На Калущині вже 11 років будують міст

Міст у селі Мошківці Калуського району зруйнувала повінь у 2008-му році. Новий досі не спорудили. У 2009-му році його розпочали будувати, проте згодом закінчилися гроші – і роботи зупинили.

Цей міст з’єднує села Мошківці та Сівку-Войнилівську Калуського району. Ігор Курган проживає у селі Мошківці. Чоловік часто користується тимчасовою переправою, бо через неї пролягає дорога до церкви та цвинтаря, передає “Суспільне“.

Дуже нам тяжко, бо, коли похорон, доводиться хтозна якими дорогами об’їжджати. Вони вже почали будувати, а потім сказали, що немає грошей. Приїжджали і сказали, що треба начебто 42 мільйони докласти, щоб закінчити будову. Поставили балки, то навіть одна вже впала. Вони не тримаються, – каже Ігор Курган.

Через відсутність моста люди змушені щодня переходити річку по дерев’яній кладці. Не в кращому стані й тимчасова переправа через річку Сівка. Кожного разу після сильних злив її забирає вода.

Сільська голова Сівки-Войнилівської Оксана Галка показує звернення та документи щодо будівництва моста, які зібрали за роки. Розповідає, що у 2009-му році селяни сподівалися, що переправу таки добудують.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...