Мед Атлант

Пожежа зони відчуження підбирається до радіоактивних сховищ та ЧАЕС — член держагенства

Пожежа у Чорнобильській зоні, яку гасять вже понад тиждень, дісталася Прип’яті та вже знаходиться лише за два кілометра від сховища радіоактивних відходів, а також самої Чорнобильської атомної електростанції.

Ситуація критична. Зона палає. Місцева влада звітує, що все під контролем, але насправді вогонь стрімко захоплює нові території. У мене два варіанти: чи то до Кабміну не доводять реальну ситуацію, чи він обрав політику замовчування радянської влади, як у 86 році, — повідомив член громадської ради при Державному агентстві з управління зоною відчуження Ярослав Ємельяненко в Facebook.

За його словами, зараз вогонь дістався Прип’яті та знаходиться у двох кілометрах від сховищ радіоактивних відходів “Підлісний”, де зберігаються найбільш високоактивні радіаційні відходи всієї Чорнобильської зони, та від самої ЧАЕС, передає Суспільне.

Він нагадав, що Чорнобильські пожежі гасять вже десятий день і зазначив, що вогонь, не зважаючи на роботу рятувальників, вільно переміщується за вітром і вже дістався Прип’яті та найнебезпечніших об’єктів зони відчуження.

Ситуація критична. Зона палає. Місцева влада звітує, що все під контролем, але насправді вогонь стрімко захоплює нові…

Опубліковано Ярославом Ємельяненком Понеділок, 13 квітня 2020 р.

Як ідеться на Instagram-сторінці офіційних турів до Чорнобиля, вогонь “відбився” від Прип’яті, однак вітер змінив свій напрямок у сторону ЧАЕС.

Станом на 17:00 палав Рудий ліс поблизу Чорнобиля, який намагалися загасити багато рятувальників.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...