Мед Атлант

ВР планує скасувати субвенцію на ОТГ, а доплати медикам будуть лише від міста, – Марцінків

Сьогодні відбудеться засідання Верховної Ради України. Зі слів мера, вкотре готуються зміни, що, фактично, нанесуть черговий удар на місцеве самоврядування.

Про це йдеться у дописі міського голови у фейсбуку:

Якщо в країнах Європи, уряд підтримує місцеві громади, то ми вкотре спостерігаємо протилежне. Адже, планується скасування субвенції на ОТГ, зменшується податкова база для органів місцевого самоврядування. Натомість, видатки на прокуратури, суди, правоохоронні органи залишаються без коригування. Їх зменшувати не планують. Складається враження, що це свідомий крок на знищення місцевого самоврядування.

Окрім того, досить комічна ситуація склалася з доплатами медикам, каже мер. Адже досі урядових коштів медичні працівники не отримали. Всі доплати зараз виплачує виключно місто. У березні на ці потреби профінансовано 6,5 млн грн. Таку ж суму передбачено й у квітні. А в офіційному листі МОЗ зазначено, що державних коштів не передбачено на це. Виплачуватися вони мають коштом місцевих бюджетів. І знову черговий приклад перекладання фінансових тягарів на плечі міста.

Саме тому, мери з головами ОТГ звертаються до уряду та народних депутатів дослухатися та зберегти субвенції.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...