Мед Атлант

В Івано-Франківській області через Prozorro закупили найменше апаратів ШВЛ – лише 4

Станом на 12 квітня державні структури в Україні закупили через Prozorro 636 апаратів штучної вентиляції легенів на понад 500 млн грн.

Про це інформують у DOZORRO.

Найменше апаратів ШВЛ придбали в Івано-Франківській області – 4.

Найбільше апаратів ШВЛ закупили в Дніпропетровській (104), Київській (75), Одеській (61) і Львівській (41) областях.  По 10 апаратів закупили у Закарпатській, Рівненській, Кіровоградській, Миколаївській та Луганській областях.

 За взаємною згодою сторін відмінили одну закупівлю 20 апаратів. 18 ШВЛ не змогли придбати через помилки самих замовників під час проведення процедури. 11 закупівель довелося відмінити, бо постачальники не змогли поставити товар.

Суми, витрачені на одну і ту ж кількість апаратів, в різних областях можуть суттєво відрізнятися, адже замовники можуть закуповувати ШВЛ різних типів. Залежно від типу, ШВЛ може коштувати від 25 тис. до понад 1 млн грн.

За даними НСЗУ в лікарнях, які обрали для госпіталізації пацієнтів з COVID-19, зараз є 1870 апаратів ШВЛ. Наразі цього вистачає. Але лікарні готуються до того, що кількість хворих може суттєво збільшитися після великодніх свят.

Головне фото ілюстративне.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...