Мед Атлант

Допомога підприємцям: хто і як може отримати

Директора департаменту соціальної політики Василь Семанюк роз’яснив, як підприємці Франківська зможуть отримати допомогу.

Підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, є платниками І-ІІ групи єдиного податку, мають право отримувати допомогу на кожну дитину віком до 10 років у розмірі прожиткового мінімуму, встановленому для відповідних вікових категорій, інформують у мерії.

Станом на 1 січня 2020 року розмір прожиткового мінімуму на дітей віком до 6 років становить 1779,00 грн., від 6 до 10 років – 2218,00 грн.

Допомогу мають право отримати ті підприємці, які впродовж 2019 року сплачували єдиний соціальний внесок. Якщо реєстрація відбулася не від початку року, то треба отримати довідку за всі місяці, відколи відбулася реєстрація фізичної особи-підприємця. Якщо реєстрація відбулася вже у 2020 році, такі підприємці не будуть мати права на цю допомогу. Виплати почнуться з місяця звернення (травня) та триватимуть весь період карантину і 1 місяць після його завершення (тобто, як мінімум – травень та червень).

Перелік потрібних документів:

заява, яка складається з персональних даних заявника, даних про дітей та даних для перерахування коштів.
сканована копія свідоцтва про народження дитини (дітей);
сканована копія довідки з ПФУ про сплату ЄСВ (форма ОК-7);
сканована копія документу, що посвідчує проживання на території України (для іноземців);
сканована копія рішення про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).

Документи можна направити звичайною поштою або електронною ([email protected]) або напряму на сайті Мінсоцполітики (з використанням особистого цифрового підпису, перехід за кнопкою «Вхід в систему»).

Читайте також: Франківських підприємців звільнили від сплати єдиного податку на місяць.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...