Мед Атлант

У Карпатах загинула туристка з Франківська

21 травня о 19:13 до рятувальників надійшло повідомлення про те, що під час проходження маршрутом Чорногірського хребта групою туристів в районі урочища “Гаджина” гори Шпиці Верховинського району виявлено жінку 1962 р.н., жительку міста Івано-Франківськ, яка перебуває у важком стані, має численні забійні травми та самостійно не може пересуватись.

Після повідомлення рятувальників група туристів залишила потерпілу, повідомляє пресслужба управління ДСНС області.

О 19:56 для проведення аварійно-рятувальних робіт залучено Верховинське пошуково-рятувальне відділення у складі 4 чоловік на 1 одиниці техніки. Також додатково для надання допомоги рятувальникам в транспортуванні потерпілої було залучено 4 волонтерів команди Ture “Білий слон”.

О 22:10 верховинські рятувальники прибули до місця події, було встановлено, що потерпіла перебуває у важкому стані з травмами голови, живота та загальним переохолодженням. О 22:30 почали переносити потерпілу на ношах, вона знепритомніла.

Станом на 03:45 22 травня рятувальники на ношах перенесли потерпілу близько 5,5 км. та перевезли близько 4,5 км. на спеціалізованому автомобілі волонтерів Ленд Ровері “Діфембер” до села Бистрець Верховинського району та передали працівникам швидкої невідкладної медичної допомоги. Медики констатували смерть потерпілої.

Як з’ясувалось, загибла сама відпочивала в котеджі в селі Бистрець Верховинського району та впродовж дня 21 травня здійснювала сходження на гору Шпиці.

Обставини отримання травм та смерті жінки встановлюються працівниками поліції.

Читайте також: В Надвірнянському районі під час пожежі загинула жінка.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...