Мед Атлант

На Франківщині судитимуть сільських чиновників, які привласнили 580 тис.грн. природоохоронних коштів

Завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох приватних підприємців, сільського голови одного з населених пунктів Галицького району, інженера технічного нагляду та ще однієї людини, що підробили документи й заволоділи бюджетними коштами в сумі близько 580 тис. грн.

Гроші були виділені для здійснення природоохоронних заходів на території однієї із сільських рад на Прикарпатті, повідомляє пресслужба прокуратури області.

Дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України.

На стадії досудового розслідування стосовно фігурантів застосовано запобіжні заходи у вигляді застави на суму понад 1 млн грн та домашнього арешту, а на їх майно накладено арешт.

Заходи щодо викриття протиправної діяльності проводились УСБУ в області спільно з ГУ НП в області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, – нагадують у прокуратурі.

Читайте також: На хабарі у 2500 грн. затримали митників поста “Прикарпаття” – загалом вони “заробили” 3 млн. грн.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...