Мед Атлант

На хабарі у 2500 грн. затримали митників поста “Прикарпаття” – загалом вони “заробили” 3 млн. грн.

За процесуального керівництва прокуратури Івано-Франківської області слідчими ТУ ДБР, розташованого у місті Львові, спільно з Управлінням СБУ в області за сприяння працівників відділу у сфері запобігання, виявлення та протидії корупції Галицької митниці ДМСУ викрито схему систематичного одержання хабарів головним інспектором митного поста «Прикарпаття» та брокером від фізичних та юридичних осіб за пришвидшення оформлення митних документів на експорт та імпорт товарів різних груп.

Під час отримання чергової суми коштів у розмірі 2500 грн за пропуск через митний пост транспортного засобу з товаром на суму понад 500 тис. грн без сплати митних платежів посадову особу та його спільника затримано в порядку ст. 208 КПК.
Тривають невідкладні слідчі дії, спрямовані на документування інших епізодів указаної злочинної діяльності, встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, задіяних у корупційній схемі, інформує пресслужба прокуратури Івано-Франківської області.
Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру затриманим особам за ч. 3 ст. 368 КК України та обрання їм запобіжних заходів.
Як повідомляють у пресслужбі СБУ, в межах розпочатого кримінального провадження співробітники СБУ задокументували протиправну діяльність чотирьох інспекторів митниці. Вони здійснили понад 3 тисячі операцій з митного оформлення вантажів та транспортних засобів. За попередніми підрахунками, зловмисники встигли «заробити» більше ніж 3 мільйони гривень.

Правоохоронці затримали згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України одного з митників та брокера під час отримання хабара за оформлення вантажу. У ході санкціонованих обшуків за місцем роботи та проживання посадовців митниці вилучено документацію, яка доводить проведення оборудки, понад 27 тисяч доларів США та майже 3 тисячі євро, ймовірно отриманих від корупційної схеми. Процесуальне рішення щодо інших фігурантів провадження буде прийматися після аналізу вилучених доказів.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...