Мед Атлант

Карантинний проїзд: чи дотримуються вимог перевезень у транспорті Франківська. ФОТО

Транспорт у Франківську повноцінно запрацював з 25 травня. На маршрути вийшли і комунальні автобуси, тролейбуси, й приватні перевізники. Чи дотримуються вимог перевезень та чи штрафують за порушення, дізнавалося МІСТО.

Дотримуються вимог перевезень таки не всі. Водіїв деяких маршруток можна побачити без масок, або ж вони маску опускають. Це стосується і пасажирів.

У маршрутках в години пік пасажирів більше – люди стоять, їх не виганяють й не роблять зауважень. Це буває зранку, увечері, коли ми робили фото, переповнених автобусів не побачили.

Як розповів директор КП “Електроавтотранс” Віталій Голутяк, основні вимоги до перевезень – маска і кількість пасажирів не більше кількості місць для сидіння.

“По мірі можливостей наші водії слідкують за цими правилами, але це не є їхній прямий обов’язок”, – каже Віталій Голутяк.

І це таки правда, особливо слідкують за дотриманням вимог водії тролейбусів. Вони постійно нагадують про носіння масок та не впускають до салону тоді, коли немає вільних для сидіння місць.

Що ж до штрафів за порушення вимог перевезення у комунальному транспорті, то їх наразі немає.

“Нашим відділом безпеки зафіксовано 3 порушення кількості пасажирів. Водії понесли покарання у вигляді депреміювання. 1 отримав догану”, – сказав Віталій Голутяк.

Повноваження штрафувати за порушення вимог під час перевезень має власне патрульна поліція. Як МІСТУ повідомили, за недотримання вимог наразі склали один протокол.

Читайте також: З довідками та без скупчень: як у Франківську запрацював громадський транспорт.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...