Мед Атлант

“Таких будемо звільняти”: у поліції прокоментували інцидент з приниженням франківців у відділку

Остап Білейчук, т. в. о. заступника начальника ГУНП,  прокоментував ситуацію з поліціянтами, що принижували двох хлопців у міському відділі поліції.

Нагадаємо, до поліції звернувся чоловік і повідомив, що його сина з товаришем принижували поліціянти.

Прослухавши аудіо, поліція встановила вказаних поліціянтів. Зі слів Білейчука, вони працюють у правоохоронних органах більше 10 років.

“Ініційовано службове розслідування. У ході з’ясовано всі обставини полії. Матеріали передадуть до прокуратури. Ми негайно реагуватимемо на такі дії поліцейських, наша реакція має бути жорсткою. Таких працівників будемо звільняти. У лавах поліції, які поважають та дбають про безпеку громадян”, – сказав Білейчук.

У поліції додали, двох поліцейських, які спілкувалися з хлопцями, відсторонено від виконання службових обов’язків.

Також в період службового розслідування будуть встановлюватись й інші поліцейські, які перебували у відділку та могли бачити інцидент. У міському відділу поліцейські склали на молодиків протоколи за ст. 173 КУпАП (Дрібне хуліганство) і 178 КУпАП (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді). Так, як побачили ці правопорушення біля міського відділу. На цей час триває службова перевірка, і ми встановлюємо всі порушення, які були з боку поліцейських. Після закінчення розслідування ми повідомимо результат. Чи брали відбитки пальців, чи фотографували їх – встановлюємо. Та навіть при таких порушеннях- це не робиться, – прокоментувала Христина Максимчак, начальниця сектору комунікації Головного управління нацполіції в області.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...