Мед Атлант

В ОДКЛ призначили керівництво – колектив обурений і готовий до радикальних дій. ВІДЕО

У лютому цього року відбувся конкурс на гендиректора обласної дитячої клінічної лікарні. Переміг Тарас Мельник. 

Щоправда, облрада його кандидатуру не підтримала, не вистачило одного голосу. Згодом, 1 червня, під ОДА відбулася акція на підтримку Тараса Мельника. Колектив вимагав призначити керівником лікарні Мельника, адже саме він переміг у конкурсі.

Ми потрапили на зустріч з головою ОДА Олександром Сичем, до голови ОДА Віталія Федоріва. На зустрічі пан Сич сказав, що не впливає на те, як голосують депутати, але він сказав: ніщо не забороняє органу управління, департаменту охорони здоров’я, призначити переможця конкурсу виконуючим обов’язків. Федорів же зауважив, що в. о. може призначити лише обласна рада”, – розповіла Уляна Дубініна, лікар, голова альтернативної профспілки медичних працівників ОДКЛ.

Сьогодні ж в ОДКЛ представили т. в. о. гендиректора лікарні. Ним став Володимир Семенюк, зав. отоларингологічним відділенням, який, до слова, теж подався на конкурс, але не був допущений, бо не відповідав вимогам до кандидатів. Його призначили на посаду в департаменті охорони здоров’я. Зачитав його перед колективом Радислав Котурбаш, колишній очільник ОДКЛ. Колектив лікарні обурений, адже призначення відбулося поза їх спиною, тому медики вийшли на протест біля стін дитлікарні.

Виглядає так, що це якість кулуарні домовленості й за нашою спиною призначають ручного керівника. Відбувся конкурс, є переможець, який має бути на цій посаді. Ми вимагаємо, аби переможця конкурсу призначили на цю посаду, – каже Уляна Дубініна.

Наразі колектив збирає підписи, уже є більше 300. Колектив обурений діями місцевої влади і готові на страйк, якщо в цьому буде потреба. Подальші кроки обговорюють. “Ми будемо стояти до кінця. Вважаємо, що влада, депутати повинні прислуховуватися до думки громади, а не вирішувати за нашою спиною свої питання”, – акцентує Дубініна.

Сам Тарас Мельник запевняє, що йшов на посаду для корекції реформи (бо знає медицину “від амбулаторії до лікарні”), комунікації з МОЗ.

Я 20 років заступник головного лікаря і маю підтримку на 80-90 % колективу. Що ще потрібно владі, я не розумію. Хай би сказали. Знаю, що шукали компромат на мене останніх 10 років – нічого не могли знайти. Я за посаду не тримаюся, не планую її обіймати роки. Вважаю, що в цей перехідний етап (реформи – ред.) зможу допомогти, – каже Мельник.

Колектив підтримує Мельника попри майбутні скорочення. Зазначимо, що у вівторок буде медична комісія, де розглянуть всі всі юридичні питання.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...