Мед Атлант

Зростання COVID-19 пов’язане з пом’якшенням карантину – Ляшко

Головний державний санітарний лікар України в ефірі програми “Мокрик По Живому” на каналі hromadske.ua пояснив ситуацію з динамікою виявлення нових випадків коронавірусу.

Віктор Ляшко роз’яснив, що наразі фіксується зростання кількості випадків COVID-19, пов’язане з пом’якшенням карантинних заходів, з якими стабільно справляється підготовлена завдяки карантину система охорони здоров’я.

Ми бачимо кількість випадків, які фіксуються у певний період. За цей період частина людей хворіє, частина потрапляє в реанімацію, а частина одужує. Система охорони здоров’я працює у звичному режимі. У деяких країнах лікарі були вимушені робити вибір, кому з хворих надати допомогу. В нас такої кризової ситуації не було, – пояснив Ляшко.

Заступник міністра охорони здоров’я впевнений: щоб інфекція не поширювалась, треба дотримуватись карантинних обмежень.

Обмежувальні карантинні заходи дають змогу стримувати поширення інфекції. Влада запровадила адаптивний карантин. Це означає пом’якшення карантинних заходів, але аж ніяк не їх скасування. Тож якщо існують певні закони, спрямовані на збереження життів українців, їх потрібно дотримуватись”, – резюмував головний державний санітарний лікар України.

Читайте також: COVID-19: на Франківщині за добу 51 новий випадок та одна смерть, в Україні – 889.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...