Мед Атлант

Хотіли замовити коляску та велосипед: аферисти ошукати двох франківців на 50 тис

Поліція розшукує аферистів, котрі ошукали прикарпатців на суму близько 50 тисяч гривень.

Про це повідомили у секторі комунікації поліції області.

Правоохоронці Івано-Франківщини звертаються до громадян із проханням бути більш пильними, оскільки випадків шахрайства останнім часом суттєво побільшало. За минулу добу шахраї обдурили громадян приблизно на 50 000 гривень.

13 липня до поліції Івано-Франківська звернулась 32-річна мешканка обласного центру. Потерпіла знайшла в інтернеті оголошення про продаж дитячого візка. Коли жінка зателефонувала за вказаним номером телефону, незнайомець забажав отримати передоплату у сумі близько 26 тисяч гривень. Заявниця погодилась та перерахувала гроші так званому «продавцю». Після цього останній зник зі зв’язку.

Того ж дня, до поліції надійшло ще одне звернення від 26-річного місцевого мешканця. Чоловік розповів, що на одному із Інтернет-сайтів він замовив велосипед. Домовившись про умови покупки та в подальшому пересилки, заявник перерахував шахраю понад 23 тис. гривень, але товар так і не отримав.

За фактом шахрайських дій слідчі розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 190 КК України. Санкція статті передбачає до трьох років обмеження волі.

Шановні громадяни, якщо ви вирішили здійснити покупку через мережу Інтернет, домовляйтесь з продавцем про розрахунок за товар після його отримання – радять у поліції:

❗️більшість шахраїв зазвичай не погоджуються на таку пропозицію;

❗️спробуйте перевірити вказаний номер телефону в оголошені через пошукові системи Інтернету;

❗️не виключено, що жертви таких послуг залишили свої відгуки;

❗️здійснюйте оплату за товар тільки після його перевірки.

Головне – залишайтеся спокійними та пильними, не піддавайтеся на провокації аферистів. Таке просте правило є надійним способом уникнути шахрайських дій.

Про будь-який факт чи спробу шахрайства повідомляйте на лінію «102».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...