Мед Атлант

Приносять непотріб: Карітас Франківська не приймає вживаний одяг

Карітас Івано-Франківська просить більше не приносити їм вживаний одяг.

Про це повідомили на сторінці організації.

Причина – люди здебільшого приносили одяг у такому стані, що до подальшого вжитку він просто не придатний. Це прикро, але факт.

Нам було непросто прийняти таке рішення, адже розуміємо, що є такі люди, які дійсно не мають коштів, аби забезпечити себе найнеобхіднішим – одягом. І безкоштовний, хоча і вживаний одяг, був для багатьох рятівним варіантом. Прикро ще й тому, що людина, яка несе одяг у такому стані для потребуючих, насправді, не думає про тих людей, які б могли скористатися цією пожертвою. Склалося таке враження, що люди приносили у Карітас те, що не донесли до смітника.

Майже кожного ранку біля воріт Карітасу вже стояли пакети набиті одягом, взуттям, іграшками. Працівники та волонтери Карітасу сумлінно перебирали усі речі, але знайти щось дійсно те, що б могла одягнути дитина з багатодітної сім’ї, чи сирота, чи мати-одиначки, було дуже складно, кажуть волонтери.

Читайте також: Карітас Франківської Архієпархії УГКЦ закупив 866 продуктових наборів та 500 наборів засобів гігієни для потребуючих.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...