Мед Атлант

Новий сезон стартує: Франківський драмтеатр запрошує на вистави

21 серпня на даху Івано-Франківського національного академічного драмтеатру імені Івана Франка відбулась пресконференція з нагоди відкриття сезону 2020-2021.

Новий сезон символічно стартує на День Незалежності показом драми-реквієм “Нація” за Марією Матіос – на вершині гори Піп Іван.

Пандемія і карантин внесли в роботу театрів надскладні ремарки. За спогадами старожилів, навіть у часи війни не було такого тривалого простою театру.

5-6 вересня відбудеться прем’єра драми “Едіп” за трагедією Софокла в перекладі Івана Франка в режисурі Андрія Приходько.Масштабна постановка, вибрана ще до карантинної безнадії, сьогодні суголосна пандемічній добі, – зазначив Ростислав Держипільський, директор театру.

Цьогоріч вистави будуть проводити на багатьох різних цікавих локаціях. Окрім відомої гори , вистави покажуть в палаці Потоцьких та в Промприладі.

Родзинка театрального мистецтва в живому контакті, – каже Держипільський Незабаром ми покажемо виставу на горі і хочемо зафіксувати цей рекорд. Ми хочемо позиціонувати себе, як найвищий театр в Україні у всіх сенсах цього слова.

На випадок посилення карантину театрали мають варіант, як все таки відновити роботу театру, проте його галузі тримають у секреті.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...