Мед Атлант

Укравтодор розробляє проєкт реконструкції обхідної дороги Калуша

8 вересня голова Укравтодору Олександр Кубраков із робочим візитом прибув до Івано-Франківщини. В рамках робочої зустрічі було обговорено завершення передачі автомобільної обхідної дороги міста Калуша з підпорядкування місцевої влади на баланс Укравтодору.

В ході робочої зустрічі, голова Укравтодору Олександр Кубраков обговорив із головою обласної державної адміністрації Віталієм Федорівим, начальником Служби автомобільних доріг у області Василем Буджаком та народними депутатами України подальші плани щодо реконструкції цієї дороги в рамках «Великого будівництва» в 2021 році.

Калуш – унікальне місто з вражаючим промисловим потенціалом. Обхідні дороги у своїй більшості знаходяться на балансі Укравтодору, адже мають значення для міжнародного транзиту та сполучення між обласними центрами. Ми розуміємо, що відновити, а по суті побудувати цю дорогу силами міського бюджету – неможливо, тож закладаємо її у плани Великого будівництва на 2020 рік, – підкреслив Олександр Кубраков.

Калуш – районний центр та важливе промислове місто на Івано-Франківщині. Завдяки багатим природним покладам соляних мінералів, Калуш став другим містом в світі, де виникла калійна промисловість. Місто відповідальне за третину всієї промисловості області та близько 1% всієї української промислової продукції. Це – єдине місто в Україні де виробляються калійні мінеральні добрива, металевий магній, поліетилен та інші матеріали. В місті знаходиться одразу 3 великих виробничих підприємства: Карпатнафтохім, Калуський трубний завод та Калуський завод будівельних машин.

Для розкриття повного економічного потенціалу міста, необхідно поєднати його якісними та надійними дорогами. Цього року, поблизу Калуша вже проводиться ремонт автодороги Н-10 Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига. Обхід міста Калуш має стати важливою частиною інфраструктури міста та області, а також сприяти кращому сполученню між містом та іншими областями для роботи міської промисловості.

Нагадаємо, що в рамках реалізації програми «Велике будівництво» в Івано-Франківській області передбачено оновлення 148,5 км доріг державного значення. Станом на 7 вересня, у верхньому шарі влаштовано вже 72,6 км доріг, або 48,8% від плану. Роботи на всіх об’єктах будуть завершені до кінця 2020 року.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...