Мед Атлант

Поліція затримала прикарпатця, який змушував жебракувати 22-річного калушанина з інвалідністю

Поліцейські Івано-Франківщини затримали чоловіка, який для власного збагачення змушував хлопця з інвалідністю жебракувати.
Правоохоронці провели комплекс заходів, у яких з’ясували, що прикарпатець у себе вдома незаконно отримував інваліда та систематично примушував його жебракувати в обласному центрі, а сам контролював процес і забирав гроші. На підставі обґрунтованих доказів правоохоронці затримали зловмисника “на гарячому”.
У ході досудового розслідування поліцейськими відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Івано-Франківщини, обласними оперативниками і слідчими встановлено, що прикарпатець експлуатував соціально незахищену особу задля власного збагачення. Досудове розслідування здійснюється за процесуальним керівництвом прокуратури.
Встановлено, що 30-річний мешканець Тлумацького району експлуатував 22-річного калушанина з інваліднісю (ІІ група). Зловмисник скористався фізичним і психологічним станом потерпілого і тривалий час примушував його жебракувати в людних місцях Івано-Франківська. При цьому за процесом спостерігав неподалік, опісля забирав кошти і відвозив потерпілого до власної домівки. Такі незаконні дії зафіксовані правоохоронцями, в тому числі камерами відеоспостереження.
16 вересня з метою припинення злочину за ч. 1 ст. 149 (торгівля людьми) ККУ зловмисника затримано в обласному центрі під час контролю за потерпілим і вилученням коштів. У нього вилучено гроші, мобільний телефон і документи.
Поліцейські працювали у співпраці з франківськими муніципалами. Потерпілого для надання допомоги передано представникам громадської організації.
Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою зловмиснику та оголошення підозри за вчинення кримінального правопорушення, яке пов’язане з торгівлею людьми. За такі незаконні дії мешканцю Тлумаччини загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.
Прикарпатець раніше до кримінальної відповідальності не притягався.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...