Мед Атлант

Викрили прикарпатця, який створював “піратські” кінотеатри – йому загрожує до 6 років за гратами

Кіберполіція викрила жителя Івано-Франківщини у “піратстві”, що завдало збитків на понад мільйон гривень. Фігурант створив онлайн-кінотеатри, де надавав доступ до перегляду фільмів без згоди правовласників. За порушення авторських прав чоловіку загрожує до шести років ув’язнення. 

Відділ протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області спільно зі слідчими поліції області, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, викрили громадянина у порушенні авторських прав, інформує Департамент кіберполіції Національної поліції України.

30-річний житель Івано-Франківщини створив вебсайти, де на платній основі надавав доступ до перегляду фільмів. Засновник онлайн-кінотеатрів не мав дозволів від правовласників на розповсюдження їхніх творів. Таким чином фігурант порушив авторські права двох іноземних кінокомпаній.

За попередніми підрахунками, правовласникам завдано збитків на понад мільйон гривень.

В оселі фігуранта правоохоронці провели санкціонований обшук. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-карти та  банківські картки. Вилучені речові докази направлено на проведення експертних досліджень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 176  (Порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке загрожує зловмиснику, – позбавлення волі на строк до шести років. Досудове розслідування триває.

Читайте також: Кіберполіція припинила діяльність кількох піратських онлайн кінотеатрів. ФОТО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...