Мед Атлант

Обласний бюджет Франківщини невиконаний майже на 30 мільйонів

За підсумками десяти місяців, невиконання обласного бюджету Прикарпаття складає 27 мільйонів гривень. Про це журналістам Суспільного Карпати розповів голова бюджетної комісії Івано-Франківської обласної ради Микола Палійчук.

За його словами, бюджет недовиконали через карантин. Микола Палійчук каже, що каденція обласної ради завершується, тому зараз депутати повинні так підготувати бюджет, щоб новообраним не потрібно було одразу займатися боргами.

“Є 22 мільйони загального фонду і 27 мільйонів невиконання за підсумками десяти місяців. Це – багато, бо буде складно надолужити за останні два місяці і виконати бюджет. Тому ці два останні місяці будемо аналізувати. Треба дивитися, де, які видатки скорочувати, що зекономити, щоб область завершила рік зі 100 % виплатою заробітних плат, насамперед”, – сказав Микола Палійчук.

На порядок денний бюджетної комісії винесли 26 питань. Більшість змін, які вносили у бюджет, були технічними.

“Змінюємо здійснення перерозподілу бюджетних призначень, виконання заходів комплексної програми здоров’я населення Прикарпаття на суму мільйон гривень та на придбання кисневих концентратів. Це питання виникло через те, що в нас поширюється коронавірусна інфекція, тому лікарні треба забезпечити усім необхідним”, – зазначила Ірина Мацькевич.

 Також на засіданні бюджетної комісії запропонували скерувати 11 мільйонів гривень дотації районним бюджетам. Ці гроші мають витратити на погашення заборгованості зарплати працівникам бюджетних установ.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...