Мед Атлант

Прикарпаття отримало майже 25 мільйонів гривень на облаштування ліжок киснем

Івано-Франківській області з держбюджету спрямували додаткових 24,4 мільйона гривень на облаштування кисневих точок у медичних закладах.

Про це Суспільному Карпати повідомила заступниця директора обласного департаменту охорони здоров’я Ірина Кобельська.

Насамперед ліжка з подачею кисню обладнають у двох івано-франківських лікарнях – центральній міській та лікарні № 1, а також в обласній інфекційній.

“Вчора (11 листопада – ред.) було ухвалене рішення про виділення додаткових коштів – 24,4 мільйона гривень. Протягом місяця здійснюються роботи з виготовлення проєктно-кошторисної документації. Подекуди роботи ще тривають, подекуди завершуються. Однак, ми розуміємо, що є проблеми у пошуку підрядників, які можуть ті роботи виконати одночасно у багатьох закладах. Додатково виникають проблеми з розхідними матеріалами”, – каже Кобельська.

У медичних закладах Прикарпаття перебуває 1 662 пацієнти. Близько 1 070 ліжок забезпечено подачею кисню.

За словами заступниці, протягом двох місяців – вересня-жовтня – дооснастили кисневими точками 450 ліжок. До кінця року планують обладнати ще десять місць.

“Ті заклади, які розпочали роботу з хворими на коронавірусну інфекцію в квітні, – у них більша кількість місць забезпечена киснем, ті заклади, які під’єдналися пізніше до надання допомоги, мають менший відсоток забезпечення ліжок киснем. Знаємо, що 80 % – це той мінімум, до якого маємо дотягнути до листопада з підведення кисню”, – зауважила Ірина Кобельська.

Читайте також: Найдорожчий медичний кисень протягом карантину купували медики Прикарпаття – по 337-407 грн за балон.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...