Мед Атлант

Що лякає франківців у Франківську. ТОП-7 моторошних локацій. ФОТО

Ще з понеділка “МІСТО” готувалося до сьогоднішнього дня. Бо ж нині не просто п’ятниця, а п’ятниця 13-те. Задумка була проста – підготувати матеріал про моторошні місця Франківська, а для того, аби їх знайти, зробили пост-опитування у Facebook. Відповіді нас трохи здивували, але, як казав класик українського політикуму, “маємо те, що маємо”.

Отож вперед.

Київський цвинтар – це таки, напевно, наймістичніша локація нашого переліку. Відоме так званою “Могилою вампіра”. За легендою, саме тут колись давно поховали справжнісінького кровопивцю, а у 1974 році він чомусь надумав побуянити і по місту почали знаходити трупи з дивними слідами укусів на шиї. Кажуть, що “Могилу вампіра” навіть випалили військовим вогнеметом. Хоча існує версія, що цю всю історію просто вигадав місцевий письменник Володимир Єшкілєв. У 2000-х роках саме на тій могилі любили ночами збиратися місцеві неформали… Зараз це просто доволі тихе місце. Але таким моторошнувате…

“Біла Хата” або як її називають цивілізовані люди – адмінбудинок. Чого тільки не відбувалося під стінами цього приміщення – мітинги, страйки, розбірки. А в його стінах відбуваються речі “веселіші”, ніж в гоголівський “Пропалій грамоті”. Папірці з’являються, папірці зникають… А головне, всі ці не надто зрозумілі більшості процеси, напряму впливають на долю містян. Вам страшно? Нам інколи – навіть дуже…

Палац Потоцьких. Колишня резиденція засновників міста, пізніше військовий шпиталь, зараз – локація для проведення культурних подій. Звісно, в народі побутують легенди, що там живе кілька пристойних привидів, але страшно там не від цього. Просто Палац просить ремонту, дуже і дуже давно.

Речовий ринок. Ніхто не знає стільки важких життєвих історій, як жіночки на базарі, ні від кого не почуєш стільки матюків одночасно, як від жіночок на базарі, немає жахливішого видовища, ніж розбірки двох жіночок на базарі. А якщо ще й подивитися, як це місце “прикрашає” Івано-Франківськ, можна й не шукати фільми про п’ятницю 13-те.

Меморіальний сквер. Всім відомо, що колись тут було кладовище і коли його перетворювали у сквер, то далеко не всі останки похованих забрали. Але страшний Меморіальний сквер іншим – це постійне місце зустрічі п’яних підлітків та муніципалів.

Пасічна. Де найбільші корки на дорогах? – На Пасічній. Куди найчастіше катається поліція? – На Пасічну. За той час, поки одна людина добирається з роботи, з центру Франківська, на Пасічну, інша вже встигне приїхати в Косів і пити каву з друзями. До речі, це реальна історія. І не страшно від цієї локації може бути тільки тим, хто не живе на Пасічній.

Нам важко щось сказати про цю локацію, але оминути її ми просто не посміли. В переліку місць Франківська, від яких починає сіпатися око, нам скинули саме це фото з вулиці Матейки. Ну скажіть, хіба це реально не страшно виглядає?

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...