Мед Атлант

У Франківську визначили переможців конкурсу “Учитель року”

Завершився перший тур всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2021» у номінації «Математика», який тривав упродовж минулого тижня. Загалом у конкурсі взяли участь 8 педагогів із закладів освіти міста та області.

Перемогу здобула учитель Крихівецького ліцею Ольга Яремків. Про це інформує пресслужба департаменту освіти і науки.
Ольга Василівна – молодий, творчий вчитель, який заохочує учнів не лише до знань з предмета, а й до опанування інформаційно-комунікаційних технологій на уроках математики.  Вважає своїм фаховим завданням спростити пояснення навчального матеріалу, обравши максимально зручний формат для сприйняття інформації учнями з різними рівнями знань. Саме тому у своїй роботі, крім традиційних завдань, використовує можливості освітніх електронних ресурсів (Quizlet, LearningApp, Kahoot!, GeoGebra).
Уроки Ольги Василівни цікаві, відрізняються високою методичною майстерністю, практичною спрямованістю. Ольга Яремків представлятиме місто на обласному турі конкурсу.
Третє місце у конкурсі посіла учитель ліцею №11 Ганна Пірановська. Молодий педагог володіє високим рівнем фахової майстерності, застосовує активні форми навчання. Кожен її урок ретельно продуманий, відзначається творчим підходом, адже Ганна Василівна прагне передусім прищепити дитині любов до точних наук, і допомогти легко засвоювати матеріал в школі. Для цього учитель застосовує технічні засоби навчання, орієнтує учнів на творчу діяльність, оскільки переконана, що знання з математики обов’язково допоможуть учням в майбутньому і не лише в школі, але і в житті.
З 9 до 13 листопада проходив І етап всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2021» у номінації «Українська мова та література». Конкурсанти успішно подолали конкурсні випробування: тестування з фахової майстерності, «Майстер-клас» та «Дистанційний урок».
«Запорукою успіху є уміння виявити себе як творчу особистість. Від конкурсу я очікую професійного зросту, поглиблення компетенції, нових ідей та зустрічі з креативними вчителями», – говорить пані Оксана Гошовська – переможець (І місце) міського конкурсу «Учитель року – 2021» у номінації «Українська мова та література», учитель Католицького ліцею святого Василія Великого.
Оксана Гошовська у 2005 році закінчила Українську гімназію №1 м. Івано-Франківська, у цьому ж році вступила до Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Своїм основним досягненням вважає захист кандидатської дисертації за спеціальністю українська мова.
Пані Оксана вірить, що сучасний педагог, демонструючи творчий підхід до використання сучасних технологій, здатний до продукування власних ідей, уміє аналізувати шляхи та способи досягнення високих результатів освітнього процесу, а також оцінювати їх ефективність, мотивувати учнів на навчальну діяльність і самостійну роботу.
ІІ місце у Конкурсі посіла Надія Іванців. Педагогічний шлях розпочала на Тернопільщині, де провела свої перші уроки рідної мови та літератури. З 2018 року – учитель української мови та літератури Ліцею № 16. Пані Надія вважає, що участь у конкурсі – це можливість довести власним прикладом, що сучасний педагог – це той, хто сам наполегливо вчиться, не боїться змінюватися й опановувати нове.
ІІІ місце зайняла Оксана Мішук – учитель української мови та літератури Ліцею №22. Навчалася у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника на філологічному факультеті. Учитель досліджує формування творчих здібностей учнів шляхом особистісно зорієнтованого навчання та застосування інноваційних технологій на уроках української мови та літератури. Пані Оксана вважає, що нагальною потребою суспільства на сучасному етапі є створення в оточенні людини атмосфери духовності, людяності та гуманності. Оксана Мішук вірить, що підвищення рівня зосередженості на потребах дитини може позитивно вплинути на якість навчання.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...