Мед Атлант

У Франківську готуються відкрити новий корпус Католицького ліцею

У Франківську готуються відкрити новий корпус Католицького ліцею. Будівля повністю зведена, в середині зроблені всі належні умови для того, щоби ліцеїсти могли повноцінно харчуватися, культурно та спортивно розвиватися.

Про це інформує пресслужба Івано-Франківської архієпархії УГКЦ.

В рамках облаштування нового корпусу Католицького ліцею, станом на сьогоднішній день, робітники повністю завершили всі оздоблювальні роботи (шпаклювання, фарбування стін, встановлення підлогового покриття в актовому та спортивному залах і допоміжних приміщеннях). Також змонтували та налаштували слаботочні мережі (пожежна система, телефонія, система оповіщення та контролю доступу, система відеонагляду), системи доочистки питтєвої води та вентиляції. Окрім того, на даху нової споруди було встановлено сонячну фотовольтажну електростанцію для генерації екологічно чистої електроенергії.
«Цей проєкт опалення будівлі надзвичайно цінний для нас. Якщо поглянемо на досвід країн Західної Європи, то побачимо, що саме завдяки екологічно чистій електроенергії ми не тільки дбаємо за довкілля, але в скорому майбутньому будемо суттєво економити ресурси», – зазначає о. Маркіян Букатчук, адміністратор ліцею.
Протягом цього ж періоду працівники змонтували внутрішні алюмінієві двері із гартованими склопакетами та перила на сходових і привіконних проямках. А тим часом адміністрація ліцею вже замовила якісний спортивний інвентар, меблі в холи, крісла, гардини та озвучення в актовий зал. І насамкінець, працівники здійснили шумоізоляцію спортзалу, а також облаштували приміщення санвузлів та душових.
«Не менш важливим фактом є те, що наші санвузли та душові пристосовані до потреб людей із обмеженими можливостями», – зазначають в ліцеї.
Не покладаючи рук, робітники, адміністрація Католицького ліцею та цілий фінансово-юридичний відділ Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ активно працюють над завершенням всіх оздоблювальних робіт, щоби будівлю ще до кінця року здати в експлуатацію.
Слід додати, що для належного облаштування нового корпусу школи був виготовлений дизайнерський проєкт.
«Аналогів нашій шкільної кухні чи їдальні в нашому місто ви точно не зайдете. Кухня розділена на цехи, склади та сектори, відповідно до санітарно-гігієнічних вимог та будівельних норм діючого законодавства. Все обладнання розставлене так, як це бачила головна кухарка, яка брала участь в проєкті на цьому етапі. Сама ж їдальня виконана в сучасному стилі, що дозволить почуватися нашим ліцеїстам максимально комфортно», – наголошує адміністратор ліцею о. Маркіян Букатчук.
За словами прот. Романа Кузьмінського, не менш цікаво продуманий і проєкт спортзалу.
«Навіть якщо ми візьмемо таку річ як підлога: було багато дискусій про те, чим варто її вкривати. Порадившись із фахівцями, ми постелили в нашому спортзалі відповідний спортивний лінолеум, під яким є спеціальна подушка, яка розрахована для дітей, щоби в них правильно формувався вестибулярний апарат», – зазначає священнослужитель.
У планах на майбутнє – облаштувати прибудинкову територію вуличними меблями та додатковим озелененням.
«Завдяки позитивній репутації з’являється все більше бажаючих навчатися у Католицькій гімназії, а тому цей новий корпус стане ще однією «родзинкою» нашого закладу якраз завдяки повноцінним приміщенням їдальні, актового залу та спортзалу, які доповнять наш освітній осередок», – пояснюють в адміністрації ліцею.
Передбачається, що комплексне завершення облаштування нового корпусу ліцею буде завершене до кінця 2020 року.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...