Мед Атлант

У Рожнятівській районній лікарні запрацює рентгендіагностичний комплекс

Сьогодні, 9 грудня, відбулося відкриття нового рентгенологічного обладнання у  Рожнятівській центральній районній лікарні.

Новий комплекс встановлено на місці старого апарату РУМ-20, який вже остаточно вийшов з ладу і не підлягав ремонту.
Це обладнання – надзвичайно важливе для роботи лікарні, значна допомога як лікарям у діагностиці, так і пацієнтам, які потребують своєчасного лікування, – кажуть у лікарні.
 Нове діагностичне обладнання дасть змогу підвищити якість діагностики в КНП «Рожнятівська ЦРЛ» й інформативність рентгенологічних обстежень, виявляти захворювання на ранніх стадіях, покращити рівень надання медичних послуг в цілому. А враховуючи ситуацію з пандемією, це новітнє рентгендіагностичне обладнання значно полегшить роботу медиків при діагностиці ускладнень від коронавірусної інфекції. Розташування рентгенапарату в терапевтичному корпусі з окремим входом забезпечить розподіл потоків соматичних пацієнтів і пацієнтів з COVID-19.
 
Придбана рентгенівська діагностична система укомплектована цифровим плівковим принтером та оснащена: плоскопанельним детектором, рентгенівським пристроєм живлення, радіографічним столом з колоною та рентгенівським випромінювачем, додатковою робочою станцією лікаря-рентгенолога, вертикальною стійкою знімків, пультом керування та дозиметром.
Цей апарат вдалося придбати за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій у  сумі 2613,707 гривень та співфінансування з районного бюджету у сумі 181,133 гривень.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...