Мед Атлант

Апеляційний суд підтвердив вирок чоловіку, який погрожував продавчиням трьох магазинів пістолетом

25 січня 2021 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ розглянула апеляційну скаргу на вирок Івано-Франківського міського суду, за яким 30-річного чоловіка засудили на термін три роки.

У січні 2018 року чоловік п’яним прихопив напівавтоматичний пневматичний газобалонний пістолет МР-654К, калібру 177 (4,5 мм) пішов розважатись в торгово-розважальний центр “Панорама Плаза”, що у Івано-Франківську, інформують у пресслужбі Івано-Франківського апеляційного суду. Там він відвідав три торгівельні заклади, в яких підходив до продавців-жінок і здійснював перезаряджання зброї, при цьому ствол зброї спрямовував на них. Зрозуміло, що вони  сприймали його дії як реальну загрозу життю і здоров’ю, робота цих закладів в той день була зірвана.

Працівники поліції затримали зухвальця із знаряддям вчинення злочину в магазині на вулиці Північний Бульвар в Івано-Франківську.

Вирок суду першої інстанції здався обвинуваченому надто суровим, адже він вважає, що кваліфікація злочину не відповідає фактичним обставинам справи. Впевнений, що реальна загроза для життя і здоров’я потерпілих була відсутня тому, що напівавтоматичний пневматичний газобалонний пістолет не був заряджений і він не стріляв. Просив апеляційний суд перекваліфікувати його дії за статтею 296 частини 1 Кримінального кодексу України і призначити покарання у вигляді штрафу.

Колегія суддів, перевіривши матеріали кримінального провадження, обговоривши доводи апеляційної скарги, вирішила, що апеляційна скарга задоволенню не підлягає. Вирок Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області щодо обвинуваченого залишила  без змін.

Ухвала апеляційного суду набрала законної сили з моменту її оголошення і може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного Суду протягом трьох місяців з дня її оголошення.

Читайте також: Цілився у голови, стріляв у повітря: прикарпатець пістолетом вгамовував сусідів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...