Мед Атлант

Ветерана АТО відпустили під домашній арешт. Його підозрюють у замаху на бізнесмена

Івано-Франківський апеляційний суд звільнив під цілодобовий домашній арешт Владислава Грищенко «Бучу», якого підозрювали у замаху на бізнесмена в Косові на Прикарпатті.

Сам Грищенко заявив, що його справа є політичною і повʼязана з Шереметом.Про це повідомляє у своєму Telegram-каналі «Заборона».

За ухвалою суду, Грищенко перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом у Києві та носитиме електронний браслет до 20 лютого. Окрім цього, він зобов’язаний не виїжджати з Києва без дозволу, повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи, здати паспорти для виїзду за кордон, утримуватися від спілкування з особами, визначеними слідчим суддею чи судом, а також прибувати до визначеної службової особи із встановленою періодичністю.

Грищенко був бійцем Добровольчого українського корпусу «Правий сектор», згодом пішов служити за контрактом до 95-ї бригади, є професійним сапером. Має шість судимостей.

Зазначимо, «Буча» фігурував у справі про вбивство Шеремета, проте звинувачень йому не висували.

Нагадаємо, подія трапилося у липні 2018 року у Косові: до поліції звернувся місцевий житель із повідомленням про те, що на власному подвір’ї помітив під машиною небезпечний предмет. Під час огляду спеціалісти вибухотехнічної служби виявили саморобний вибуховий пристрій.

Подружжя АТОвців Владислав та Інна Грищенків правоохоронці затримали восени 2019 року за підозрою у причетності до замаху на бізнесмена.

Читайте також: Замах на кримінального авторитета у Косові. Чому сім’ю добровольців відправили за грати.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...