Мед Атлант

Минулоріч в обласному пологовому народили близько сотні жінок з COVID-19

В обласному перинатальному центрі з квітня до грудня близько сотні жінок народили з лабораторно підтвердженим COVID-19.

Про це в інтерв’ю “Укрінформу” повідомила лікар-інфекціоніст Оксана Кондрин.

З її слів, близько 40 вагітних жінок за період епідемії COVID-19 у нас були кисневозалежні.

Ще було чимало випадків, коли ПЛР-тест від’ємний, але клінічні симптоми цієї недуги у жінки очевидні. Через дихальну недостатність деяким вагітним доводилось проводити кесарів розтин. Попри це, смертність серед вагітних не була високою. За увесь час епідемії в обласному перинатальному центрі померли лише дві жінки від коронавірусної інфекції. Летальні випадки зафіксовані у перші дні епідемії. Треба розуміти, що жінкам, до прикладу, в певний період вагітності, не можна робити рентген. Тому в нас у період епідемії COVID-19 медики освоїли світову практику дослідження легень на УЗД-апараті, – зазначила Кондрин.

Також лікар зауважила: якщо в організмі матері після хвороби з’явились антитіла до коронавірусу, то й у дитини, яка в неї народжується, вони теж мають бути.

“Антитіла передаються дитині і циркулюють в її організмі до півтора року. Ми просто цього не досліджуємо, але це закономірне явище. Коли мама хворіла на вітрянку, антитіла до цієї недуги теж захищають організм дитини від вітрянки до півтора року”, – сказала вона.

Читайте також: Породілля, яка померла в ОПЦ, нещодавно повернулася з Польщі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...