Мед Атлант

На Прикарпатті діти разом з лісниками погодували диких звірів

Цьогорічна зима дивує нас своїми примхами , але все ж дбати про диких тварин – це не тільки обов’язок та відповідальність лісівників нашого підприємства, а й весела та захоплююча розвага для дітей.

Щороку лісники разом з дітлахами вирушають до лісу в зимовий період, щоб наповнювати лісові годівниці кормом для диких тварин.
Учні шкільного лісництва « Берізка » разом з майстром лісу Устеріківського лісництва Ватаманюком Ярославом Мирославовичем та учні Устеріківської гімназії з єгером Танасійчук Юрієм Васильовичем , долучилися до надзвичайно важливої і цікавої справи – підгодівлі диких звірів, що мешкають в мисливських угіддях господарства.
Ярослав Мирославович розповів багато цікавого про зимові звички тварин і птахів. Особливо дітям сподобалися розповіді про козуль. Адже козуль, досить часто, можна зустріти в мисливських угіддях Державного підприємства « Гринявського лісового господарства ».
Школярі вже не першу зиму приїжджають із різними ласощами в лісництво . Школярка Іринка розповідає, що її надихає атмосфера зимового лісу, до всього іншого це гарна нагода весело провести час з друзями.
Хоч побачити диких звірів вдається не завжди, головне, за словами школярів, – аби лісовим мешканцям було чим посмакувати. Діти з великим ентузіазмом власноруч наповнювали годівниці поживою для тварин, адже долучаються до доброї та корисної справи.
Такі заходи є доброю традицією і щороку до процесу долучається чимало бажаючих.
Нагадаємо що, для підгодівлі мисливських тварин, Державне підприємство « Гринявське лісове господарство » заготовило 5000 тис. кормових віників ,10т. сіна закупили кам’яну сіль , кукурудзу та зерно .

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...