Мед Атлант

Франківщина отримала 144 тисячі експрес-тестів на визначення COVID-19

Прикарпаття отримало 144 тисячі експрес-тестів для визначення антигена до COVID-19 загальною вартістю понад 23 мільйони гривень. Усі тести будуть рівномірно розприділені між закладами охорони здоров’я області.

Як повідомили у пресслужбі ОДА, тести придбало Міністерство охорони здоров’я України. Задля швидкого визначення наявності вірусу в організмі людини, їх буде передано медичним закладам, які надають первинну і стаціонарну допомогу, а також тим, де здійснюється попередня діагностика. Медичні працівники стверджують, що такі тести є особливо необхідними, адже дозволяють швидко виявити хворих на коронавірус та оперативно визначити механізм надання необхідної медичної допомоги.
За словами голови обласної державної адміністрації Андрія Бойчука, проблемі поширення коронавірусу сьогодні приділяється особлива увага як з боку обласної влади, так і Президента України та Уряду.
«На Прикарпатті останнім часом значно зросла кількість нових випадків захворюваності на COVID-19, – зазначив керівник області. – Наявність у закладах охорони здоров’я Івано-Франківщини швидких тестів дозволять скоротити терміни діагностування коронавірусу у значної кількості людей з підозрою на інфікування COVID-19. А своєчасне діагностування є передумовою виявлення та успішного лікування».
Слід додати, що результат експрес-тесту можна отримати вже через 15 хвилин.
Головне фото ілюстративне. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...