Мед Атлант

Більше 400 постанов: франківців штрафують за відсутність світловідбивних елементів

З листопада минулого року в Україні почала діяти постанова, згідно з якою складають адмінматеріали на пішоходів, велосипедистів без світловідбивних елементів. Відтоді франківські патрульні притягнули до відповідальності більше 400 людей.

Штраф за відсутність світловідбивних елементів незначний – 51 гривня. Втім мета поліціянтів – попередити аварії з пішоходами, які так часто трапляються на Франківщині.

“Світловідбивні елементи – дуже потрібні, бо в нічний час доби пішоходи непомітні на дорозі. Маленька смужка на штанах може врятувати життя”, – зазначає речниця патрульної поліції Христина Мриглід.

Вона зауважує, передусім складали постанови на пішоходів, які рухалися по проїжджій частині в темну пору доби.

Франківські патрульні з метою превенції виготовляють з дітьми світловідбивні елементи. Сьогодні відкритий урок з майстер-класом провели у ліцеї № 20.

Патрульні не лише повторили з молодшими школярами правила дорожнього руху, але й допомогли виготовити кажанів. Тепер діти їх носитимуть на портфелях і стануть помітнішими на дорогах в темну пору доби.

Учні були в захваті від розмови з патрульними та нового аксесуару.

Такі заняття з правил дорожнього руху школярам проводять регулярно, розповідає начальник відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції Олександра Бабецька.

“Дуже важливо, щоб пішоходи були помітними на дорозі, особливо діти. Інколи вони повертаються пізно ввечері зі школи, їх потрібно помічати. Можна користуватися і флікерами – спеціальними смужками, а можна й веселими речами, які для дітей набагато цікавіші. Тому в нас виникла така ідея – зробити кажанів”, – розповіла вона.

Прикро, каже патрульна, коли батьки нехтують елементарними правилами безпеки, а до того ж не завжди прислухаються до порад. Тому й поліціянти комунікують з дітьми.

“Часто діти вчать батьків, як і де потрібно переходити дорогу. До учнів найлегше достукатися. Хочеться звернутися до батьків, аби вони не забували позначати й дитячі візочки. Теж є багато світловідбивальних наліпок, що можна розмістити на колясці, велосипеді, аби дитину було помітно”, – зауважила Бабецька.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...