Мед Атлант

На Богородчанщині судили водія, який вчинив смертельну аварію. Загинув неповнолітній

Богородчанський районний суд виніс вирок чоловіку, який  у листопаді 2020 року вчинив смертельну аварію у селі Раковець. Тоді загинув неповнолітній пасажир.

Злочин вчинено при таких обставинах:

11 листопада 2020 року близько 7 год.30 хв.  обвинувачений, 46-річний місцевий мешканець, керуючи автомобілем «ВАЗ 2101» не впорався з керуванням, виїхав за межі проїжджої частини дороги, зіткнувся із деревом, після чого з’їхав в ставок.

У машині були четверо пасажирів. У результаті аварії від отриманих травм у лікувальному закладі помер 17-річний пасажир, ще двоє отримали травми.

Близько 7 год.30 хв., рухаючись центральною дорогою через село Раковець Богородчанського району,  один з пасажирів помітив собаку, і скрикнув, попередивши водія.
Водій побачив, як  перед автомобілем вискочили кілька собак. Маючи намір уникнути наїзду на тварину, різко вивернув кермо вліво. Однак внаслідок такого маневру виїхав на узбіччя, задню частину автомобіля занесло, машина втратила керованість і злетіла з дороги та вдарилась у придорожнє дерево, а звідти її відкинуло у ставок, який знаходився поруч із дорогою.

Після ДТП усі відразу покинули автомобіль, а загиблого, який  на той момент втратив свідомість, виніс з машини і відразу став надавити йому допомогу. На місце події негайно викликали швидку медичну допомогу, однак она приїхала лише через 30 хв. У вчиненому щиро розкаявся.
Суд ухвалив  покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк терміном на 2 роки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...