Мед Атлант

80% пацієнтів потребують кисню – директор Богородчанської лікарні

Для допомоги у боротьбі з хворобою на території Богородчанської центральної районної лікарні Державна служба з надзвичайних ситуацій розгорнула польовий госпіталь на 120 місць. А сама лікарня з багатопрофільної переключилась на лікування винятково пацієнтів з коронавірусною хворобою.

В інтерв’ю “Главкому” генеральний директор Богородчанської центральної районної лікарні Іван Коляджин розповів, в якому стані перебуває більшість пацієнтів, чи є вільні ліжко-місця та в чому особливість розгорнутого шпиталю.

Як зазначив Коляджин, наразі в лікарні 182 хворих, їх кількість зростає.  Хворі поступають із середньою і важкою патологіями. З 6 до 10 збільшили кількість реанімаційних ліжок, усі вони зайняті.

Картина відрізняється від того, що було минулого року. Насамперед, мова про важкість перебігу і кількість ускладнень. Щодо симптоматики, то краще про це знають сімейні лікарі, які першими надають допомогу хворим. До нас уже поступають складні. Можу сказати, що зараз більше важких хворих, ніж було у нас раніше. Майже усі наші хворі тепер потребують або тимчасової кисневої терапії, або постійної. Таких пацієнтів близько 80%, – каже медик.

З його слів, щодо кисню нині стабільна ситуація. Отримують від 85 до 95 балонів на день. У лікарні три кріоциліндри (невеликі за об’ємом газифікатори, використовуються для хворих з кисневою недостатністю), є і кисневі концентратори.

Генеральний директор Богородчанської центральної районної лікарні Іван Коляджин.

Читайте також: “Краще б вони всі курорти закрили на січневий локдаун”: як Франківщина переживає спалах COVID-19.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...