Мед Атлант

Транспорт Івано-Франківська в період карантину працює без порушень

На Прикарпатті з 26-го лютого обласна патрульна поліція не виявила жодного порушення карантинних обмежень у сфері транспортних перевезень. Про це у коментарі Суспільному Карпати повідомив старший інспектор відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції області Віталій Гулька.

Василь Кушнірик працює водієм комунального автобуса № 45. Обмеження, які ввели в транспорті, підтримує, але через це, каже, автобуси деколи їздять порожніми.

“Працюємо згідно із наказами та інструкціями. Як сказали, так і возимо, тобто всіх, хто має посвідчення з роботи. Є такі, що просяться без посвідчення. Але ми їх не беремо, бо будуть карати. Вчора їхав, зайшла пенсіонерка. Я їй говорю, що не можна, бо не має ні довідки, ні нічого, лише пенсійне посвідчення. А вона махає мені, що не чує. Кажу, що посвідчення треба. Люди теж кажуть, а вона мені показує, що я дурний”, – розповів водій автобуса Василь Кушнірик.

Їздити в режимі спеціальних перевезень транспорт Івано-Франківська почав з 26-го лютого. За словами начальника міського управління транспорту та зв’язку Андрія Гіглюка, на період карантину на маршрути вийшли усі комунальні автобуси.

“Вечірні рейси частково обмежені. Тобто не до 22:30, а до 21:30-22:00 їздить комунальний транспорт. Щодо приватних перевізників, насправді ми знаємо, що проблема величезна, але маємо завдання, щоб хоч якось забезпечити можливість добиратися на роботу. Тому приватні перевізники все ж таки виїжджають, але їхня кількість скорочена, на кожному маршруті працює переважно половина”, – зазначив Андрій Гіглюк.

З 26-го лютого громадський транспорт у Франківську працює в режимі спецперевезеннь. За цей час патрульна поліція не виявила жодного порушення карантинних обмежень.

“За цей період ми не склали жодного протоколу, поки що водії дотримуються вимог”, – розповів старший інспектор відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції області Віталій Гулька.

За словами патрульного, якщо водій перевозитиме пасажирів більше, ніж це передбачено в технічній характеристиці транспортного засобу, йому загрожує 17 тисяч гривень штрафу. Натомість, якщо водій чи пасажири знаходяться в автобусі без засобів індивідуального засобу, штраф менший – 170 гривень.

Читайте також: На Прикарпатті перевізники ігнорують карантинні обмеження. ВІДЕО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...