Мед Атлант

Майже тонну відходів за місяць зібрав і здав на переробку підліток з Крилоса

931 кілограм пластику, скла і паперу зібрав шестикласник Крилоської школи Олександр Мацапула. Він став переможцем учнівського конкурсу “Чистий Крилос”, що проходив у селі упродовж березня.

Загалом школярі зібрали 5,5 тонн вторинної сировини, яку вже відправили на переробку. Про це Суспільному Карпати розповіла волонтерка ГО “Крилос Новітній” Марта Кашуба.

“Конкурс відбувався для учнів 5-11 класів. Усі були надзвичайно активними, долучалися до збору цілими сім’ями. Переміг 6 клас, учні якого зібрали понад 1 795 кілограмів відходів, — каже волонтерка. — Найбільше зібрали скла, бо ним найбільше були засмічені сільські узбіччя дороги”.

Конкурс проходив у три етапи. На початку змагань до участі зголосилася 21 дитина з однієї вчителькою. 12-го березня вони зібрали 530 кілограмів сировини. А вже наприкінці 39 дітей зі своїми батьками та двома вчительками здали понад 5 тонн відходів.

“Я збирав пластикові і скляні пляшки на узбіччі доріг, на околицях села, в лісі на галявинах, — розповідає Олександр Мацапула. – Ми з однокласниками активно долучилися до конкурсу, щоб село було чистішим. Сортувати відходи дуже важливо, адже, наприклад, пластикові пляшки розкладаються протягом 500 років”.

Олександр каже, що вдома із сім’єю сортує відходи понад рік. Для цього мають окремі маленькі контейнери для пластику, скла і паперу.

Сьогодні у Крилосі, за словами Марти Кашуби, є 6 майданчиків для сортування сміття. Сортують у селі понад рік і кількість охочих робити це більшає. Однак волонтери прагнуть, аби їхня ініціатива поширилася і на сусідні села. Тож у майбутньому планують залучати їх до своїх екологічних акцій.

Головне фото ілюстративне. 

Читайте також: Сортування сміття у Франківську: куди і що здавати на переробку. ВІДЕОСЮЖЕТ.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...