Мед Атлант

Нові штрафи: скільки адмінматеріалів склали на франківських водіїв та пішоходів. ВІДЕО

З 17 березня в Україні підвищилися штрафи для водіїв та пішоходів. Зміни стосуються адміністративних санкцій за порушення ПДР. Журналісти МІСТА дізналися, як змінилася ситуація на дорозі за пів місяця.

Так, штраф за порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами зріс у десять разів до 510 гривень.

За перевищення швидкості руху транспортних засобів більш як на 20 кілометрів на годину, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки, правил перевезення вантажів – штраф 340 гривень.

Штраф за перевищення швидкості більш як на 50 кілометрів на годину – 1700 гривень.

З 22 по 28 березня патрульні зупинили 609 водіїв за перевищення швидкості. З 15 по 22 березня – 286.

За порушення правил проїзду перехресть, зупинок, проїзд на заборонений сигнал світлофора водій-порушник заплатить 510 гривень.

З 17 березня за порушення користування ременями безпеки франківські патрульні склали постанови на 9 водіїв.

Суттєво зросли штрафи за номерні знаки. Раніше якщо ваш номерний знак був закритий чи неосвітлений, штраф був 170 гривень. Його підняли до 850 гривень, – зазначила речниця патрульної поліції області Христина Мриглід.

Патрульні склали 66 постанов за це порушення.

На водія-винуватця ДТП раніше суд виносив 340 гривень штрафу. За вчинення ДТП штраф зріс до 850 гривень. З 17 березня таких керманичів було 35.

Суттєво зріс штраф за залишення місця аварії – до 3400 гривень або позбавлення права керування від 1 до 2 років. Франківські патрульні за час дії нових штрафів склали адмінматеріали на 7 таких водіїв.

Хоч зросли штрафи за керування у стані сп’яніння, таких водіїв не зменшилося. Спочатку збільшення штрафів патрульні виявили 34 керманичів у стані сп’яніння. Також зупинили водія, який третій раз сів за кермо у стані сп’яніння. Штраф за керування у стані сп’яніння – 17 тисяч гривень. Керманич, якого втретє зупинили п’яним, заплатить 51 тисячу гривень, також його можуть позбавити права керування на 10 років, – розповіла Мриглід.

На дорогах, за словами речниці УПП, побільшало водіїв без прав. Патрульні винесли 9 постанов, троє водіїв були неповнолітні. Санкція статті в цьому випадку – 3400 гривень (раніше було 510 гривень). Неповнолітніх керманичів також притягли до адмінвідповідальності.

Зросли штрафи не лише для водіїв, але й для пішоходів. За перетин дороги в недозволеному місці раніше могли обійтися попередженням або ж 51 гривнею штрафу. Зараз це 255 гривень.

Сюди входить не лише перехід дороги в невстановленому місці, також відсутність світло відбивних елементів. Від 17 березня патрульні склали постанови на 53 особи, – пояснює Мриглід.

Також патрульні виявили трьох водіїв, що не мали права керувати авто. Штрафи за таке порушення зросли доволі суттєво – до 20 400 гривень.

Збільшення штрафів, кажуть, у поліції мали б зменшити кількість ДТП, втім наразі кількість порушників не зменшилася. Патрульні сподіваються, що штрафи вплинуть на людей, а ситуація з аварійністю на дорогах покращиться.

Читайте також: Більше 400 постанов: франківців штрафують за відсутність світловідбивних елементів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...